Google

Du er her:  Gratis eventyr til ferie, fritid, påske, jul, skole og familie > VIKINGER > AFSNIT 1 - DRØMME
- LØFTET - AFSNIT 1 -

DRØMME FOR FREMTIDEN

Det var forår, og solen glimtede i den rislende bæk, der snoede sig gennem det bakkede landskab.

 

En dreng stod og kiggede på bækken. Han kunne mærke den dejlige varme og følte sig godt tilpas. Han gik langs med bækken og kiggede af og til over på en bakketop, som var tildækket af træer.

 

"Gad vide, hvad der gemmer sig i den høj," tænkte han. Han havde fået at vide, at mange skatte lå begravet i sådanne høje. Han havde stor lyst til at grave, men han vidste, at han kunne få problemer med landsbyens høvding, hvis det blev opdaget. Gravfreden skulle holdes. Det var en uskreven lov.

 

Drengen, som hed Knud, var femten år og nysgerrig anlagt. Han ville vide alt og tålte ikke, at man holdt noget hemmeligt.

Landsbyen skulle drage i leding om et par måneder, og han håbede, at det snart blev hans tur. Han havde hørt mange spændende historier fra hjemvendte vikinger, og nu ville han snart selv af sted. Men det kom alt sammen an på høvdingen. Han udpegede altid et par drenge før et vikingetogt, og indtil nu var loddet ikke faldet på ham. Foreløbig skulle han passe sin fars gård sammen med et par trælle, og der var nok at gøre i landsbyen. Jorden skulle forarbejdes, og sæden skulle sås.

 

Langsomt gik Knud hjem til landsbyen, mens han nød det dejlige forår, der sprang ham i møde fra alle sider.